Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Arbeidsverleden


Na HBS-B en militaire dienst als radiotelegrafist-en telexist, studeerde ik HBO Fysiotherapie. Jarenlang werkte ik als fysiotherapeut in een gecombineerd Verpleeghuis (met afdelingen voor somatiek en psycho-geriatrie) en Reactiveringscentrum met polikliniek, revalidatieafdeling en dagbehandeling (voor beide categorieŽn).

Om meer het accent te kunnen leggen op psychosociale begeleiding in het werken met gehandicapten en uit interesse voor zowel didactiek en vorming als voor sociale technologie en counselingstechnieken, deed ik naast mijn fulltimebaan nog allerlei vervolgstudies, die aanvankelijk slechts wat raakvlakken hadden met mijn beroep, maar waarbij al snel het accent geheel verlegd werd naar het uitgebreide terrein van de Sociale Wetenschappen.

Tegelijkertijd ook startte ik mijn parttime praktijk voor Eclectische en Integratieve Psychotherapie. Door ambitie en gerichte scholing specialiseerde ik me in mijn werk als paramedicus ťn gedragswetenschapper op een weliswaar fysiotherapie-geindiceerde patiŽntencategorie, maar met toch vooral sterk psychische componenten in het klachtenpatroon (a-specifieke klachten, conversie, psychosomatiek, psychogeriatrie).

Al of niet op aanvraag integreerde ik diverse erkende vormen van psychotherapie met werkvormen binnen mijn paramedische functie. Bij reactivering en revalidatie van patiŽnten speelden b.v. apathie, negatieve en irrationele gedachten nogal eens een sterk demotiverende rol. Ratio- emotieve therapie
bleek daarbij goed bruikbaar en in combinatie met hypnotherapie werkte het nog krachtiger; ik spreek de taal van beide professies. Op dit punt ook heb ik met wetenschappelijke onderbouwing me min of meer gespecialiseerd (systemische psychotherapie).

Intussen werk ik niet meer als fysiotherapeut, maar volledig in eigen praktijk als psychologisch hulpverlener. Maar de opgebouwde ervaring speelt op de achtergrond wel mee. Ik ben, als het gaat om psychische en sociale hulpverlening op grond van mijn arbeidsverleden, meer dan veel anderen, aanspreekbaar inzake problemen die verband houden met lichamelijke klachten en problematische gezinssituaties rond ziekte, handicaps en gezondheidszorg en in staat het uitgebreide terrein van psychogene lichamelijke klachten van beide kanten te bezien, wat de communicatie sterk vergemakkelijkt.


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om examenvrees - seksuele problemen - relatieproblemen - neurosen - hypochondrie - hoge bloeddruk - fysieke klachten - psychosomatische klachten - psychische klachten - migraine - maagklachten - darmklachten - nekklachten - pijnbestrijding - EFT - RDI