Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Gokverslaving


Gokken kan je een kick geven waar je niet meer buiten kunt. Het begint vaak met alleen maar plezier, vermaak en opwinding. Zeker wanneer je in het begin wint, dan ben je geneigd te geloven in een bepaald systeem. Een gokker blijft spelen, ook al stapelen de problemen zich torenhoog op. Relaties, werk of studie worden verwaarloosd. De spanning van het gokken brengt je in een soort roes die alle vervelende gedachten verdringt. Op alle mogelijke manieren probeer je aan geld te komen en het ene gat wordt met het andere gedicht.

Uiteindelijk kun je de gevolgen niet meer voor je omgeving verbergen. Je geweten knaagt aan je en je zelfvertrouwen wordt steeds verder ondermijnd. Je komt steeds verder van je eigen gevoel, normen en waarden af te staan. Gokken geeft net als andere verslavingen onthoudingsverschijnselen als ermee gestopt gaat worden, zoals slaapstoornissen, paniekreacties, geÔrriteerd raken, maagklachten, hoofdpijnen en depressiviteit. Er is vaak intensieve therapie nodig om zicht te krijgen op de problemen, er over na te denken en er vat op te krijgen.

 


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om gedragsproblemen - cognitieve therapie - opvoedingsproblemen - psycho-energetische therapie - concentratiestoornissen - cliŽntgerichte psychotherapie - onbegrepen klachten - EMDR - persoonlijk potentieel - RET - gesprekstherapie - hooggevoeligheid.