Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Huiduitslag


Je huid als grootste orgaan van je lichaam heeft ook diverse functies: je kunt ermee voelen, je huid ademt, zorgt voor warmteregulatie en geeft bescherming tegen invloeden van buiten. Er bestaan veel soorten aandoeningen, verschillend in verschijningsvorm: met pukkels, met blaasjes en blaren (bijv. gordelroos), met rode of witte schilfers en op basis van verschillende oorzaken: bacteriŽn (acnť), schimmels of virussen (bijv. wratten), eczeem, jeuk met of zonder zichtbare afwijkingen, netelroos, vissenhuid, moedervlekken, tumoren (kwaad- en goedaardig), zonne-allergie en het zgn. open been (ulcus cruris).

Behalve de al genoemde kunnen ook parasieten, chemische stoffen, allergieŽn, straling en geneesmiddelen mogelijke veroorzakers zijn van huidaandoeningen. In heel enkele gevallen is het een symptoom van andere ziekten als stofwisselingsstoornissen en bloedziekten. Ook slechte voeding kan huidproblemen in de hand werken. Sommige aandoeningen zoals moedervlekken, zijn erfelijk. In alle gevallen is er sprake van een energetische disbalans, waarbij EFT goede diensten kan bewijzen.

Maar vaak is helemaal geen oorzaak aan te wijzen. In dit laatste geval denk je dan al gauw aan psychosomatiek. Temeer als je je realiseert, dat de huid bij uitstek het orgaan vormt dat in direkte relatie staat tot de buitenwereld. Ze vormt letterlijk de grens tussen iemands binnen- en buitenwereld en conflicten daartussen worden vaak daar geprojecteerd (symboolfunctie). Om die reden kan dan hypno-psychotherapie aangewezen zijn om de klachten te verminderen of geheel op te heffen.



PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT