Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Stoppen met roken


Een stoppen-met-roken sessie begint met een intake om een indruk te krijgen van de mate waarin het rookgedrag je leven beheerst. Sinds wanneer rook je al, hoeveel, op welke momenten van de dag? Ik wil weten of je rookgedrag stressgerelateerd is, hoe sterk de dwang is en of er al meerdere stoppogingen zijn gedaan. Dat soort dingen.
Tegelijk ook worden dan dingen besproken, die te maken hebben met het rookgedrag om je inzicht te geven welke factoren maken dat roken zo verslavend wordt.

Vervolgens gaan we aan de gang met NLP-technieken, zodat je ervaart hoe gemakkelijk je zelf sturing kunt aanbrengen in het gedrag wat je normaal gesproken in z 'n greep lijkt te houden. Allerlei aspecten komen uitgebreid aan bod, steeds in combinatie met training van toepasbare technieken. Dit traject neemt 3 uur in beslag. Als je gemotiveerd bent (en dat word je tijdens de sessie) en zeker weet dat je echt wilt stoppen kan bij niet al te zware vormen van rookverslaving met ťťn sessie van 180 euro worden volstaan. In elk geval zal het je een stuk makkelijker vallen niet meer te roken omdat de aangeleerde techniek om een hunkering meteen de kop in te drukken altijd direkt toepasbaar is.

Als tegen verwachting in het stoppen maar matig lukt, of als je weliswaar gestopt bent, maar je toch nog gehinderd wordt door zin in roken, of gewoon omdat je de problematiek heel grondig wilt aanpakken, maak ik aansluitend na evalutie van hoe het je tot dan toe is vergaan in een tweede sessie gebruik van een lichte trance-inductie om vast te zetten wat daarvůůr is getraind. Dit geeft een enorme meerwaarde aan het geheel, omdat wat je in de eerste sessie op bewust niveau kreeg aangereikt en waarmee je vervolgens ook op bewust niveau aan het werk ging nu verplaatst wordt naar het onbewuste, wat maakt dat automatisch gebeurt wat je dan kennelijk op bewust niveau niet voor elkaar kreeg. Dit traject, waarin naast nieuwe verankering ook alles uit de eerste sessie nog eens de revue passeert is desondanks (door de speciale condities) heel ontspannend voor je. Het duurt, terwijl je alles makkelijk en toch heel grondig in je opneemt, 2 uur. Het resultaat is doorgaans goed, en blijvend.

Ik kies voor deze opzet c.q. volgorde, omdat ik het belangrijk vind, dat je goed begrijpt hoe alles (verslavingsaspecten, gewoontevorming, beloningssystemen) in elkaar steekt; dat vraagt van mij uitleg en van jou inzet vooraf. Met alleen maar symptoombestrijding (terugdringen van het verschijnsel) is de kans op terugvallen in het oude gedrag te groot.

In heel hardnekkige gevallen, als onderliggende psychische factoren ten grondslag liggen aan het rookgedrag (anders dan alleen maar graag roken uit gewoonte of voor de gezelligheid) zijn 3 of meer sessies nodig. Dit om uit te zoeken waarom het gedrag zů hardnekkig is, waarbij (anders dan bij toepassing in het tweede traject) gebruik gemaakt kan worden van ontdekkende technieken uit de hypnotherapie.

Als je twee sessies volgens dit protocol gevolgd hebt, en toch nog je een beetje ontregeld voelt nadat je gestopt bent, bied ik desgewenst als geste aan je het gebruik van EFT te leren voor toepassing thuis voor slechts 50 euro.

Meteen kiezen voor EFT, gericht op Stoppen met roken, kan natuurlijk ook (voor sommigen is dat afdoende). Het gaat dan echter om de toe te passen methode (in dit geval op ongewenst rookgedrag); er wordt inhoudelijk niet ingegaan op de rookproblematiek en omdat de methode (die ook toepasbaar is bij veel andere zaken dan alleen maar Nooit meer roken) als geheel wordt behandeld, geldt dan het normale (uur)tarief.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT