Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Werkwijze


Er bestaan nogal wat therapieŽn met een grote verscheidenheid aan werkvormen. Gelukkig maar, want wat bij de ťťn tot goede resultaten leidt, werkt bij de ander soms helemaal niet. Ook sterk op elkaar lijkende problemen verschillen onderling toch, omdat ze bestaan in combinatie met ťťn bepaalde persoon. Eenzelfde als klacht gepresenteerd probleem heeft bij niet iedereen dezelfde voorgeschiedenis en de reacties op een probleem verschillen per persoon, wat weer maakt dat ook de gevolgen anders zijn. Iedereen is uniek en ik houd daarmee rekening in mijn therapie; mijn werkwijze doet altijd een appŤl op je zelfherstellend vermogen. Dat voorkomt terugval en het vergroot je zelfredzaamheid.

Door training en meerdere voortgezette studies tot op postdoctoraal niveau ben ik in staat synthesen te ontwikkelen bij het toepassen van diverse therapeutische strategieŽn en methodieken ťn (wat mťťr is) tussen traditionele interventietechnieken en op moderner leest geschoeide additieve mogelijkheden, wat een turbo-effect geeft aan therapie. De werkwijze volgens de integratieve methode wordt wel omschreven als "stuff voor gevorderde therapeuten". Die extra dimensie komt tot uiting in de feedback die ik krijg.Het snel en makkelijk kunnen switchen tussen het lichamelijk en psychisch ervarene, het met een sterk ontwikkeld gevoel voor relevantie kunnen combineren van steeds het beste uit diverse stromingen (eclectisch en integratief), het zonder omwegen resultaatgericht werken en het kunnen maken van synthesen tussen traditionele interventietechnieken al of niet toegepast na trance-inductie (soms wenselijk om bewuste weerstand voorbij te gaan) leidt tot opvallend efficiŽnte, vaak kortdurende behandelingen.

Afhankelijk van de presentatie van een probleem werk ik persoonsgericht of probleemgericht, waarbij ik dus gebruik maak van diverse therapievormen, van verschillende technieken en methoden, die ik los van elkaar, naast elkaar of door elkaar heen gebruik met wisselende accenten.

Als het op prijs gesteld wordt zorg ik voor een back-up middels toegestuurde bijlagen in de vorm van tekst of door mij ingesproken geluidsopnamen (of zelfs een schriftelijk resumť van de sessie-inhoud). In de praktijk is gebleken dat daardoor de coherentie van de therapie nog meer gewaarborgd wordt en door het reflexieve karakter het therapieverloop over diverse sessies nog meer samenhang en structuur krijgt. Uiteraard is dit Ďextraí vrijblijvend, het hoeft niet.


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om examenvrees - seksuele problemen - relatieproblemen - neurosen - hypochondrie - hoge bloeddruk - fysieke klachten - psychosomatische klachten - vage klachten - migraine - maagklachten - darmklachten - nekklachten - pijnbestrijding - EFT - EMDR.