Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

AllergieŽn


Bij allergie is er een overdreven reactie van het immuunsysteem op een bepaalde stof, zoals een bacterie of een deeltje van plant of dier. Het ermee in contact komen door aanraking, inademing of consumptie kan allerlei klachten geven als eczeem, astma, jeukende huiduitslag, niezen of tranende ogen.

Veroorzakers kunnen zijn: stof of de (uitwerpselen van de) huisstofmijt, veren in dekbedden, huidschilfers en haren van (huis)dieren, schimmels en stuifmeel(pollen) van grassen en bomen, bepaalde voedingsstoffen, de zon of zelfs licht in het algemeen, latex of rubber. Ook insectenbeten en -steken, geneesmiddelen (zoals penicilline), wasmiddelen, cosmetica, pleisters en bepaalde metaalsoorten kunnen een allergische reactie veroorzaken.Bij een allergische reactie komt uit de lichaamscellen o. a. de stof histamine vrij, die de meeste klachten veroorzaakt. Hooikoorts is een sterke reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op het stuifmeel van bomen of grassen (loopneus en rode ogen). Mensen met een voedselallergie reageren sterk (afhankelijk van het type) op voedsel als schelpdieren, pinda's, sesamzaad, kiwi's, lactose of gluten. Ook een bekend voorbeeld is de overgevoeligheid van baby's voor koemelk.

AllergieŽn zijn in veel gevallen op te lossen met slechts een paar ronden EFT. Met gebruikmaking van hypnotherapie zijn het immuunsysteem en het autonome zenuwstelsel beÔnvloedbaar. Dat is ook wetenschappelijk aangetoond. Hypnopsychotherapie is daarom heel geschikt om een allergie te laten verdwijnen, vaak ook zelfs als de allergie aangeboren is of als er sprake is van een intolerantie.

Alle overige allergieŽn vallen onder aangeleerd gedrag, wat te veranderen is. Als allergie is ontstaan na de geboorte, als reactie (gedrag, zoals ook emoties) van het lichaam op een onderliggend patroon, dan moet het ook te veranderen zijn.
Het is net als met een nare emotie die in verband wordt gebracht met een bepaalde situatie. De betekenisverlening aan een situatie bepaalt het gevoel. Dat gevoel is los te koppelen en te neutraliseren. Met verschillende technieken, vanuit het NLP, is gedrag te veranderen. Allergie als gedrag dus ook.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT