Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Internetverslaving


Gebruik van internet biedt heel veel mogelijkheden als het erom gaat informatie in te winnen en je te oriŽnteren op een grote diversiteit aan onderwerpen. Daarvan gebruik maken door al surfend langs tal van onderwerpen te gaan is op zich niet problematisch, behalve als het je afhoudt van je werk of als daardoor teveel tijd wordt onttrokken aan vormen van life sociale contacten. Problemen van psychische aard doen zich vooral voor als je bij allerlei vormen van interactief contact met al of niet anonieme andere internetgebruikers dat on-line contact hebben gaat prefereren boven normale omgang met anderen.Sterker nog als je het gevoel hebt in online-contacten pas echt wezenlijk in contact te zijn met anderen. Je zit dan in life-ontmoetingen niet echt lekker in je vel meer. Je ervaart dat je je niet meer kunt openstellen voor anderen, en je voelt je daar schuldig over. Als je merkt, dat je steeds vaker kiest voor internet dan voor dingen die echt moeten, zoals school-of ander werk en dat je geÔrriteerd raakt als je gehinderd wordt in het voldoen aan je behoefte om te internetten, is dat een veeg teken. En zeker als anderen je laten weten dat jouw gebruik buitensporig is en je desondanks niet kunt stoppen. Of als je je off-line niet happy voelt en pas kunt ontspannen als je weer achter de pc zit en online kunt gaan..

Uit cijfers van het Instituut Voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO) bleek dat een kwart van de gebruikers regelmatig langer doorgaat met internetten dan men van plan was, 8% wel eens tevergeefs geprobeerd heeft het aantal uren on-line te beperken en dat zo'n 7% zei zich wel eens rusteloos, geÔrriteerd of depressief te voelen wanneer ze niet kunnen internetten, wat verdacht veel weg heeft van het hebben van onthoudingverschijnselen. Net als bij andere verslavingen is er bij overmatig internetgebruik sprake van een onderliggende behoefte een gemis op te vullen. Als internetgebruik zodanig obsessief is geworden dat het problemen geeft is therapie geÔndiceerd zoals met alle andere "psychische onvrijheden" waarbij m.n. EFT, egotoestandtherapie, hypnotherapie en NLP effectief blijken te zijn.


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om gedragsproblemen - cognitieve therapie - opvoedingsproblemen - psycho-energetische therapie - concentratiestoornissen - cliŽntgerichte psychotherapie - onbegrepen klachten - EMDR - persoonlijk potentieel - RET - gesprekstherapie - hooggevoeligheid.