Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Weerstandsopbouw


Met weerstandsopbouw bedoel ik het bevorderen van het herstel van lichamelijke weerstand bij infecties en allergieŽn of na een periode van ziekzijn. Van de eigenschap van het onderbewustzijn om kritiekloos te reageren op wat het bewuste denken aandraagt kan evenals voor versnelde genezing in geval van ziekzijn, ook worden gebruik gemaakt om een verzwakte weerstand op te bouwen. Het onderbewuste kan niet zoals het bewuste denken tot logische gevolgtrekkingen komen. Het reageert altijd op goed gebrachte suggesties met Uw wens is mijn bevel, letterlijk. Een terloopse stellingname werkt precies zo. Stel, je bent ziek geweest en zegt tegen jezelf iets als: "Logisch, dat ik nog weinig weerstand heb. Het zal nog wel een tijd duren voor ik weer helemaal de oude ben." Wat is het gevolg? Juist. Je onderbewuste maakt het waar alsof het een opdracht betreft, ziet het als een verzoek wat het wil waarmaken.Het geloof in dat soort overtuigingen werkt als een sterk negatieve autosuggestie. Het onderbewuste is gericht op de instandhouding van het leven: het regelt je vitale lichaamsfunctie, je afweer, het geneest op onnavolgbare wijze verwondingen. Maar al te vaak echter verstoort je bewustzijn de normale harmonieuze ritmes van hart, longen, maag en darmen door neerslachtigheid en zorgen, angsten en twijfels.

Je onderbewustzijn heeft dus weliswaar kennelijk een eigen intelligentie (verreweg superieur aan je verstand), maar het is goed je te realiseren dat het zich in hoge mate wel laat leiden door je denkgewoonten en wat je je voorstelt en tegen jezelf zegt. Als je remmingen, hindernissen en belemmeringen in je bewuste denken breed uitmeet, is dat in feite een ontkenning van de wijsheid en intelligentie van je onderbewustzijn. Als je zegt: ik ben ten prooi aan m 'n allergie, het sloopt me, verwacht dan geen positieve reactie van je onderbewuste. Integendeel, wat je zegt wordt waar gemaakt. Het werkt pas mee in je voordeel als je het de juiste opdrachten geeft.

Als je constructieve gedachten in overeenstemming met universele waarheden, die recht doen aan je eigen innerlijke intelligentie weet over te brengen op je onderbewuste kun je wonderen verwachten. Met therapie kan geleerd worden de communicatie met het onderbewuste te optimaliseren. Gedachten, ontstaan in je logisch redenerende geest op hersenniveau worden a.h.w. doorgeseind naar je zgn abdominale brein, de plexus solaris, als lichamelijke localisering van je onderbewustzijn. Pas hier (ter hoogte van de buik dus) ontplooien gedachten, aannamen en denkbeelden over gezondheid hun werkzaamheid en worden manifest in concrete lichaamsprocessen die verband houden met alles wat te maken heeft met weerstand. Reclamespotjes over weerstandsopbouw (zij het dan met voedingssupplementen) brachten niet voor niks het buikgebied (abdomen) in beeld met de slogan "Hier gebeurt het allemaal."PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT