Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Vaginisme


Met vaginisme wordt bedoeld dat de bekkenbodemspieren rond de vagina zich zo aanspannen dat penetratie niet mogelijk is. Geslachtsgemeenschap hebben lukt niet, maar het inbrengen van een vibrator, dildo, tampon of zelfs maar een vinger lukt ook niet. Wordt het toch geprobeerd dan geeft dat immens veel pijn. Vrouwen zeggen het gevoel te hebben dat ze op slot zitten. Angst is een belangrijke factor bij eenmaal bestaand vaginisme, logisch ook door de koppeling met de steeds weer erge pijn (nog afgezien van het feit dat angst en spanning elkaar altijd versterken).

Maar zelfs als de omstandigheden ideaal zijn bv. samen met een liefhebbende partner, die niks forceert en die je volledig vertrouwt tijdens knuffelen of vrijen, of als je 't zelf probeert als je alleen bent, lukt het niet iets ook maar een klein beetje binnen de vagina te brengen. Soms is angst voor penetratie wel te herleiden tot een pijnlijke gebeurtenis in je verleden zoals een pijnlijk inwendig onderzoek, of een niet geslaagde seksuele ervaring (bv. een eerste keer op te jonge leeftijd), of zelfs een brute verkrachting, maar heel vaak ook niet.

In niet ernstige gevallen kan geprobeerd worden verbetering te bewerkstelligen door het zelf of met een goede vriend of vriendin een beetje "op te rekken". Als dat eenmaal gelukt is en kan worden uitgebreid tot een volledige penetratie zonder bang te zijn voor de pijn dan is de stap naar "gewoon"opwindend vrijen met penetratie al een stuk dichterbij gekomen. Oefeningen onder begeleiding van een bekkenbodemfysiotherapeute kunnen ook heilzaam zijn, naast de pogingen als hierboven beschreven.

Psychologische hulp heeft zin om de factor angst op zich uit te schakelen of er de oorsprong van te achterhalen. Als uitgesloten is dat een lichamelijke afwijking het probleem veroorzaakt kan hypnopsychotherapie via een functionele analyse van de nu kennelijk psychosomatische klacht aan het licht brengen wat de oorzaak is. Met de verkregen informatie kan vervolgens aan een oplossing worden gewerkt. Omdat de oorzaak vaak te maken heeft met onverwerkte emoties, ook al ben je je daar niet altijd van bewust, worden met EFT ook goede resultaten geboekt.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om gedragsproblemen - cognitieve therapie - opvoedingsproblemen - psycho-energetische therapie - concentratiestoornissen - cliŽntgerichte psychotherapie - onbegrepen klachten - persoonlijk potentieel - RET - gesprekstherapie - hooggevoeligheid.