Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Maag-, darm- en nekklachten


Klachten als deze vragen logischerwijs om een bezoek aan een arts om lichamelijke oorzaken te vinden als aangrijpingspunt voor behandeling. Als op medisch gebied echter alles in orde lijkt en toch de klachten blijven kan het zinvol zijn verder te zoeken. Want een klacht is er niet zo maar. Ik noemde hier maag-, darm-, en nekklachten omdat dit de plaatsen bij uitstek zijn waar klachten van "nerveuze" aard zich uiten.

Ook al voel je je niet nerveus in de gebruikelijke zin van het woord, dan kan het toch zijn dat er een verborgen boodschap zit in wat je lichaam je kennelijk wil laten weten. Betekenisverlening heft (als er geen lichamelijke oorzaak is) vaak de klacht op. Dit soort klachten zijn ook vaak terug te voeren op een storing in de energiehuishouding van het lichaam, in welk geval toepassing van EFT vaak de klachten geheel laat verdwijnen of op z'n minst verbetering brengt.

Momenteel volg ik als nascholing de Specialisatie-opleiding tot Psycho Somatic Coach, vooral gericht op PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) en migraine, die ik medio 2009 zal hebben afgerond. Mijn therapeutische aanpak van PDS of IBS zal daarmee geoptimaliseerd zijn.

De internationale term voor PDS is IBS (Irritable Bowel Syndrome), vandaar dat ik dan ook met mijn specialisatie geregistreerd zal worden als IBS-therapeut bij de academische ziekenhuizen. Voor de behandeling van IBS is altijd een verwijzing nodig van de medisch specialist of van de huisarts.


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT