Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Gewichtsproblematiek


Kwesties die te maken hebben met het veranderen van het over- of ondergewicht zelf of het handhaven van een eenmaal bereikt gewenst lichaamsgewicht horen, als je daarbij hulp wilt of advies, thuis bij de gewichtsconsulent, diŽtist of evt. arts. Als het gaat om psychische problemen rond alles wat met je gewicht te maken heeft zoals een lage zelfwaardering, minderwaardigheidsgevoelens daardoor, dan kan ik je wel helpen. Als je je door de gewichtsproblematiek depressief voelt, als je het gevecht om de kilo 's ervaart als een nooit te winnen strijd kan ik je wel zo coachen, dat je je weerbaarder voelt. Je kan weer de ervaring krijgen, dat je wel sturing kunt geven aan je leven, ook op dit gebied.

Je gedeprimeerde stemming hoef je niet te ondergaan als een onvermijdelijk iets, als je lot. Je kunt heel sterk zelf daarin stelling nemen. Diverse mogelijk meespelende factoren zijn heel goed aan te pakken met EFT. Ook kan ik je, als je wilt afvallen of misschien juist aankomen en het lukt je niet ondanks alle goede adviezen van bovengenoemde professionals of ondanks je eigen stellige voornemen, helpen met daarvoor geschikte motivatietechnieken.

Ik kan je helpen de lekkere dingen, waar je maar niet van af kunt blijven, een stuk minder aantrekkelijk voor je te maken, zo zelfs dat je er niet meer naar taalt. Dat kan omdat het vooral gaat om de voorstelling die jij je ervan maakt in je gedachten. Dat maakt immers dat je begint te watertanden en een niet te bedwingen trek krijgt. Omgekeerd ook kan ik tegelijkertijd zgn. gezond voedsel (wat je misschien eigenlijk niet lust) in jouw beleving zo aantrekkelijk voor je maken, dat je daar gemakkelijk voor kiest.

Alleen al het ervaren dat je niet willoos overgeleverd hoeft te zijn aan die kilo 's (of het nou gaat om ze eraf of erbij te krijgen), waarvan je in het eerste geval het gevoel hebt dat ze niet meer weg te krijgen zijn, maar dat je in tegenstelling daarmee, zelf wel degelijk wat in te brengen hebt op dat punt, kan een geweldige nieuwe ervaring opleveren, nog afgezien van het af te lezen resultaat op de weegschaal. Maar, terugkerend naar het begin van dit verhaaltje, dit laatste is voor mij niet waar ik in eerste instantie me op richt. Voor mij gaat het er vooral om dat jij je "met alles wat met je gewicht te maken heeft" weer goed kunt voelen. En dat kan los staan van wat je op de weegschaal ziet.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT