Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Auto-immuunziekten


Normaal gesproken beschermt je afweersysteem je lichaam tegen binnendringende organismen als virussen en bacteriŽn, maar als de eigen lichaamsweefsels worden aangevallen en vernietigd heb je te maken met een auto-immuunziekte. Voorbeelden zijn ms (multipele sclerose), bloedcelziekten (als pernicieuze en hemolytische anemie) met bloedarmoede als gevolg, reumatoÔde artritis, ziekte van Crohn, bepaalde schildklier-, bloedvat- en alvleesklieraandoeningen, en een aantal aandoeningen van het bot- en spierstelsel en van de huid, zoals psoriasis, vitiligo (witte plekken op de huid), en alopecia areata (pleksgewijze kaalheid).

De ontspoorde afweer richt zich in dit laatste geval tegen de haarwortels. In principe kan kaalheid ontstaan op alle lichaamsgebieden waar normaal haren groeien, zoals wenkbrauwen, baard, oksels en schaamstreek. Meestal beperkt de ziekte zich tot het hoofdhaar. In dat geval zijn dan ook vaak de nagels aangetast. In zeldzame gevallen valt al het hoofdhaar en/of al het lichaamshaar uit.

Erfelijke factoren als oorzaak spelen een belangrijke rol, maar dat betekent niet dat als je erfelijk belast bent de ziekte zich ook altijd ontwikkelt. Ook al is er sprake van geŽrfde genafwijkingen, dan toch is je eigen unieke manier van reageren van je eigen afweersysteem bepalend voor het feit of die afwijkingen wel of niet tot uiting komen als je in contact komt met uitlokkende prikkels als hormoonkwesties (al of niet door zwangerschap), virus- of bacteriŽle infecties, interne factoren als het verouderingsproces of externe als zonlicht en (andere) fysieke, psychische of sociale stressveroorzakers.

Therapie kan zich richten op met de ziekte verband houdende psychische problemen, veroorzaakt door het deprimerende uitzichtloze karakter van deze ziekten en op de ondermijning van het zelfvertrouwen door beschadigd lichaamsbeeld. Ook is het mogelijk goede resultaten te verkrijgen door in te spelen op het bio-energetisch aspect van de ziekte en aangezien je in je onderbewustzijn de oorzaak van elk (gezondheids) probleem kunt vinden en ook de oplossing daarvoor, kan vaak met hypnopsychotherapie veel worden bereikt.

Ervan uitgaande dat het altijd en overal op het leven gerichte onderbewuste de "bouwer" is van je lichaam, kun je jezelf herbouwen door je onderbewustzijn een nieuwe "blauwdruk" voor te leggen. Sterk vereenvoudigd is de wisselwerking tussen lichaam en geest aldus te omschrijven: een in het bewustzijn ontstane gedachte wekt via inductie een vibratie op in je willekeurige zenuwstelsel, wat op zijn beurt een soortgelijk stroompje veroorzaakt in het onwillekeurige zenuwstelsel, waardoor de gedachte wordt overgebracht naar de scheppende kracht van het onderbewustzijn.. Op deze manier kunnen gedachten zich transformeren tot concrete, tast- en zichtbare resultaten, tot uiting komend in lichamelijk herstel.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT