Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Hypnotherapie


Artsen, psychologen en psychiaters passen af en toe ook hypnotische technieken toe, maar dat mag geen hypnotherapie heten, daarvoor is het te weinig gestructureerd. Het gaat dan meer om een vorm van therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van de extra mogelijkheden die hypnose biedt. Hypnose is op zichzelf geen therapie, maar kan wel een zeer bruikbaar hulpmiddel zijn bij alle bekende vormen van psychotherapie.

De toegepaste behandelmethoden zijn afkomstig uit meerdere therapieŽn. Vooral 't gebruik van cognitieve gedragstherapie is als techniek geliefd bij toepassing onder hypnose, maar ook andere therapieŽn kunnen goed worden geÔntegreerd. Hypnose is feitelijk een vorm van bewust geÔnduceerde verhoogde concentratie waarbij gebruik gemaakt wordt van trance omdat je dan direct toegang hebt als cliŽnt tot je eigen onderbewuste, waar alle informatie ligt over hoe jij de dingen doet zoals je ze doet. De voor therapie doelgericht opgeroepen trance is vaak intenser dan vormen van alledaagse trance en daardoor zeer effectief bruikbaar. Als je dus overtuigingen en daaruit voortkomend gedrag direct aan de basis in je onderbewuste kunt veranderen, zal duidelijk zijn dat gedragsverandering niet alleen sneller gaat, maar ook meteen tot automatisme wordt gemaakt.Echte hypnotherapie is een specialistisch vak, gekenmerkt door een specifieke communicatie tussen cliŽnt en therapeut. De laatste luistert met toegewijde aandacht naar wat de cliŽnt vanuit het onbewuste naar boven brengt en vindt daarin zowel wat de klacht veroorzaakt als wat de oplossing moet zijn. Bij hypnotherapie gaat het om een nuancegevoelig proces, waarbij een therapeut in staat moet zijn tot zorgvuldig luisteren, specifiek taalgebruik en kundig toepassen van motivatietechnieken. Er is veel gepuliceerd over de invloed van taal op ons gedrag en de rol die ons onderbewuste daarbij speelt. Psycho/hypnotherapeutisch taalgebruik is een wetenschap op zich.

Met gebruikmaking van hypnose is het mogelijk de oorzaak van het ontstaan van al of niet problematisch gedrag en overtuigingen en allerlei andere vormen van overlevingsstrategieŽn op te sporen. Mensen hebben geleerd om dingen te vergeten en weg te stoppen. Dat maakt, zeker als het om nare dingen of zelfs traumatische ervaringen gaat, overleven mogelijk. Vandaar dat je vaak ook niet meer weet wat de oorzaak is van problemen of gedrag.

Met hypnotherapie zijn deze zaken op te sporen, aan te pakken en te veranderen, waardoor moeizaam overleven (toen alles, voor jezelf vaak om onduidelijke reden, zo belastend was) weer voluit leven wordt. Hypno-psychotherapie is niet alleen effectief bij psychische klachten; het unieke van deze therapie is dat dŪe lichamelijke processen, die onbewust via het autonome/vegetatieve zenuwstelsel verlopen ook kunnen worden beÔnvloed: denk maar aan de regeling van je bloeddruk, je ademhaling, je spijsvertering, je stofwisseling, maar ook je hormoonhuishouding, etc.

Afhankelijk van oorzaak en ziektegeschiedenis heeft hypno-psychotherapie, zelfs in chronische gevallen veelal een gunstig effect op de dosering van geneesmiddelen, dit laatste dan wel in overleg met de huisarts en/of specialist! De ervaring toont aan dat door de werkwijze van hypno-psychotherapie de behandelduur ten opzichte vŠn en waar nodig in samenwerking mťt andere therapievormen, aanzienlijk kan worden bekort.


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om stemmingsstoornissen - depressie - stress - burnout - angsten - stoppen met roken - paniekstoornissen - dwangstoornissen - fobieŽn - traumaverwerking - seksueel misbruik - slaapproblemen - verslavingen - eetproblemen - laag zelfbeeld - EMDR.