Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Cognitieve therapie


Hierbij wordt er van uitgegaan dat gedrag dat in de loop van je leven is aangeleerd, ook weer kan worden afgeleerd. Er wordt gewerkt aan een concreet probleem of aan een bepaalde klacht b.v. aan het verminderen van angst- en paniek klachten, dwanghandelingen of depressieve klachten. Eerst wordt nagegaan hoe en wanneer de klachten zijn ontstaan en waar ze mee samen zouden kunnen hangen. Je wordt geleerd om dingen anders aan te pakken of anders over situaties te denken.
De combinatie van cognitieve en gedragstherapeutische procedures wordt cognitieve gedragstherapie genoemd.

De cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat gedachten, gevoelens en gedrag op een bepaalde manier met elkaar verbonden zijn. Je gedachten beÔnvloeden je gevoelens en gedrag. Negatieve gedachten zoals 'ik ben niks waard' of 'ik kan dat toch niet' kunnen psychische problemen veroorzaken of versterken.
Gebruikmakend van deze therapievorm zal ik samen met jou nagaan welke ideeŽn je hebt over jezelf en anderen, over wat volgens jou anderen van je denken, wat je zou moeten doen en/of kunnen, of je schuld hebt aan iets, enzovoorts. De vragen worden op een steunende, niet-aanvallende en belangstellende manier gesteld.

Ik zal vervolgens met je in gesprek gaan over de mate waarin je ideeŽn op realiteit berusten. Het accent ligt op het aanleren van andere, meer positieve gedachten. Via het beÔnvloeden van denkbeelden kan je je gevoelstoestand in gunstige zin veranderen. Daardoor verandert je doen en laten in positieve zin en verminderen je klachten.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om stemmingsstoornissen - depressie - stress - burnout - angsten - stoppen met roken - paniekstoornissen - dwangstoornissen - fobieŽn - traumaverwerking - seksueel misbruik - slaapproblemen - verslavingen - eetproblemen - laag zelfbeeld - EMDR.