Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Introductie


Mijn naam is Rien van der Sluijs. Welkom op mijn site over PsychoConsult, waar je terecht kunt voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen, zo van "Waarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?" en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar 't voelt niet lekker.

Een groot aantal factoren kan maken dat je slechter functioneert dan voorheen of zelfs helemaal uit de roulatie raakt. Meestal gaat daar een al wat langere periode van je wat minder goed voelen aan vooraf. 't Kan zijn dat je onnodig agressief reageert of op z 'n minst een wat korter lontje hebt dan anders door werkdruk, gevoelens van onzekerheid of een verstoorde arbeidsrelatie. Of dat je je ontregeld voelt door heftige gebeurtenissen die je overkomen, zoals een echtscheiding of het overlijden van iemand die je dierbaar was. Dat is ook logisch en begrijpelijk. En meestal kom je daar ook wel goed doorheen.Soms echter zijn er problemen met de verwerking van dat soort zaken, zelfs zo dat je het gevoel kan hebben er zelf niet meer uit te komen. Als dan ook nog steun van begripvolle vrienden of familie ontoereikend blijkt, is professionele ondersteuning in zo 'n geval op z'n minst raadzaam.

Ook kunnen er momenten in je leven komen, dat je gewoon jezelf niet begrijpt. Dat kan gebeuren op grond van emotionele of zelfs traumatische ervaringen in het verleden, waarvan je echt dacht dat je het helemaal achter je gelaten had en die op een bepaald moment toch weer de kop opsteken. Soms is dat gebonden aan leeftijdsfasen als midlife- en quarterlifecrisis, pensionering, of het wordt getriggerd door belastende omstandigheden. Als je het gevoel hebt aan je grenzen te zitten heb je daar dikwijls zelf wel een verklaring voor: oververmoeidheid, een nare opmerking van iemand uit de omgeving, die alsmaar blijft knagen. Misschien herken je dat wel. Het lukt maar niet het van je af te zetten.

Soms ook weet je helemaal niet waarom je de dingen ineens zo anders beleeft. Dit kan te maken hebben met diepgewortelde overtuigingen, waarvan je je lang niet altijd bewust bent en die zich desondanks sterk laten gelden in je levensomstandigheden van vandaag. Kortom je voelt je niet helemaal OK. CliŽnten die zich met dit soort klachten bij me meldden hadden het over een donkere schaduw over hun leven. Een kortdurende behandeling volstaat meestal om "het weer te zien zitten." Voor normale mensen met toch een grote diversiteit aan levensproblematiek zijn therapiesessies in deze vorm (kortdurend) in veel gevallen een betere investering dan een vakantie of aanschaf van materiŽle zaken als het gaat om kwaliteit van leven.

Om een keer af te spreken hoeft er niet altijd sprake te zijn van problematische situaties als boven genoemd. Sessies kunnen ook zinvol zijn om zicht te krijgen op je persoonlijk potentieel bij het realiseren van plannen, het ontdekken van eigen sterke kanten of om meer zicht te krijgen op je eigen persoonlijkheid. Soms blijkt dat je jezelf meer recht doet, als je de visie op jezelf verandert.


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om examenvrees - seksuele problemen - relatieproblemen - neurosen - hypochondrie - hoge bloeddruk - fysieke klachten - psychosomatische klachten - psychische klachten - migraine - maagklachten - darmklachten - nekklachten - pijnbestrijding - EFT - RDI