Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Aura- en andere mogelijke verschijnselen


Naast de frequent, maar bij migraine niet noodzakelijk altijd voorkomende maag / darm -problemen als misselijkheid en braken, en het verergeren van de pijn bij lichamelijke activiteit zijn er dus ook die niet constante verschijnselen van andere aard, die ik al noemde.

  • Op neurologisch gebied doen zich soms spraakproblemen of uitvals- cq. verlammings- verschijnselen links / rechts voor, of er is een periode van bewusteloosheid.
  • Visueel kun je soms 10 tot 30 minuten voorafgaand aan een aanval last hebben van zgn. aura 's (bepaalde lichtfiguren, schitteringen, sterretjes of minder goed zien).
  • Soms ook merkt je omgeving of jijzelf dat je enkele uren tot dagen voorafgaand aan een aanval last hebt van anderssoortige verschijnselen als stemmingsveranderingen, erge trek in het eten van zoetigheid, over- of inactiviteit, concentratieverlies of gapen.

Met de aura, ook wel het prodromale stadium genoemd, wordt de periode bedoeld 10 tot 30 minuten voor aanvang van een hoofdpijnaanval. Je kunt bij jezelf nagaan of je verschijnselen hebt, die behoren bij dit aan de eigenlijke aanval voorafgaande stadium, wat ik in algemene zin beschrijf:

  • Ongeveer 20 % van de migrainepatiŽnten voelt zich in deze periode wat geÔrriteerd of depressief, rusteloos en / of misselijk.
  • Ook ongeveer 20 % ervaart vooraf (10 tot 30 min.) gezichtsvelduitval in een specifiek gebied (scotoom, ook wel blinde vlek genoemd) of ze zien hoekige, schemerige vlekken of lichtflitsen.
  • Minder dan 20 % ziet in dit stadium vertekende beelden van wat wordt waargenomen.
  • Sommigen ervaren tintelingen en / of krachtsverlies in een arm of been.

Deze symptomen verdwijnen meestal voor de aanval begint, maar soms ook gaan ze erin over. Je ziet ook wel blauwe handen en voeten (van de kou). Bij mensen die prodromale verschijnselen hebben zijn patroon en localisering van de hoofdpijn meestal constant. Als je behoort tot deze categorie kun je dit stadium beschouwen als waarschuwing vooraf, en de hoofdpijn voorkomen door binnen deze periode medicijnen in te nemen.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om jeugdpsychotherapie - hypnotherapie - RET - imaginatietherapie - regressietherapie - NLP - interventietechnieken - kerntransformatie - levenslijntechniek - sociaal panoramatechniek - TA - verslavingen - hooggevoeligheid - seksuele problemen - EFT