Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Impotentie en erectiestoornissen


Met impotentie wordt doorgaans bedoeld het niet of onvoldoende stijf (kunnen) worden van de penis. Of het lukt wel, maar slechts voor heel even. In elk geval onvoldoende voor een bevredigende seksuele activiteit. Ook het geen zaadlozing kunnen krijgen valt onder impotentieklachten. In feite gaat het om erectiestoornissen, al worden met dit laatste ook wel andere problemen bedoeld zoals te snel klaarkomen.

Erectieproblemen kunnen het plezier van vrijen een heel eind teniet doen. Het maakt je als man heel onzeker wat niet alleen een nadelig effect heeft op de seksuele prestatie, maar vooral ook op het zelfvertrouwen in het algemeen. Dat verandert je manier van in het leven staan en kan daardoor weer een ongunstige uitwerking hebben op de relatie met de partner. En het wordt er niet beter op, want de angst om een volgende keer weer te falen is nadrukkelijk aanwezig. Pas als er op deze manier problemen ontstaan tussen beide partners of bij ťťn van beiden en deze situatie langer dan drie maanden voortduurt, spreekt men in medische zin van erectieproblemen.

Dus 's een keer "falen" met het krijgen of kunnen houden van een erectie valt daar niet onder. Veel mannen hebben daar wel 's last van, ook jonge mannen. En boven de veertig valt het fysiologisch binnen het normale als de potentie wat minder wordt. Er zijn zoveel factoren die invloed kunnen hebben, zoals (overmatig) alcoholgebruik, problemen op het werk, met de kinderen of in de relatie met de partner, psychische stress door dingen op het werk of zaken waar je over tobt (financiŽle problemen, levensbeschouwelijke vraagstukken, het kan zo veel zijn) of gewoon door lichamelijke vermoeidheid. Toch, als er sprake lijkt te zijn van echte, tot relatieproblemen leidende impotentie dan is het verstandig actie te ondernemen.

Lichamelijke factoren kunnen meespelen en alleen via medisch onderzoek kan worden bepaald of daarvan sprake is. Maar als je penis voldoende stijf wordt bij masturberen of spontaan 's nachts (al wordt dat vaak niet opgemerkt, tenzij je er van of mee wakker wordt), dan is er doorgaans niks mis met de bloedvaten en de zenuwen. M.a.w. een lichamelijke oorzaak wordt dan onwaarschijnlijk. 't Wordt dan tijd om na te gaan of er psychische factoren meespelen. Meestal heb je daar psychologische hulp bij nodig, iemand die goed gebruik weet te maken van daarvoor geschikte ontdekkende technieken. Als de oorzaak duidelijk is, heb je meestal ook meteen zicht op de oplossing.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om gedragsproblemen - cognitieve therapie - opvoedingsproblemen - psycho-energetische therapie - concentratiestoornissen - cliŽntgerichte psychotherapie - onbegrepen klachten - EMDR - persoonlijk potentieel - RET - gesprekstherapie - hooggevoeligheid.