Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Pensionering


Op pensioengerechtigde leeftijd vinden er vaak in korte tijd meerdere grote levensveranderingen plaats. Het definitieve verlies van werk op je vertrouwde werkplek en de omgang met je collega 's kan in een beginperiode na je pensionering soms wat weg hebben van een rouwperiode (ik hoorde wel zeggen "je valt niet in een gat, maar in een ravijn"), daarna kan het leiden tot een gevoel van identiteitsverlies.

Immers, door met pensioen te gaan sluit je definitief een belangrijke periode in je leven af, belangrijk omdat je er je identiteit aan ontleende (wat je deed, bepaalde wie je was) ťn omdat het heel veel tijd van je leven in beslag nam. Die identiteit had je ooit opgebouwd ter compensatie van een fundamenteel en onontkoombaar negatief geloof over jezelf. En de praktische beleving van in de wereld staan met waar je goed in bent valt dan ineens weg. Je kan (in het beste geval) nog slechts teren op de herinnering (met het risico dat je tot vervelens toe praat over Ďvroegerí). Je hebt dus te maken met gevoelens van verlies en onomkeerbaarheid ťn je moet op zoek naar een nieuwe manier om invulling te geven aan al die 'lege' tijd die voor je ligt. Voor sommigen is dit zo moeilijk dat het leidt tot depressiviteit. Je kan het gevoel hebben dat je 'niks meer waard' bent of nog sterker 'niemand meer bent' en je dagelijkse gang van zaken is ontregeld.

Niet iedereen is even vitaal, er komt soms sneller dan verwacht het geconfronteerd worden met fysieke aftakeling vanwege het ouder worden. Je kinderen zijn of gaan het huis uit. Je ouders zijn al overleden of als ze hoogbejaard zijn overkomt het je als gepensioneerde in deze periode. Het herfsttij in je leven stemt niet altijd vrolijk. Daaruit voortkomende problemen kunnen zijn eenzaamheid, isolement en verveling, als je geen zinvolle invulling aan je bestaan weet te geven. Het kan zelfs op die leeftijd nog leiden tot relatieproblemen. Psychologische begeleiding kan deze problemen helpen keren.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om gedragsproblemen - cognitieve therapie - opvoedingsproblemen - psycho-energetische therapie - concentratiestoornissen - cliŽntgerichte psychotherapie - onbegrepen klachten - EMDR - persoonlijk potentieel - RET - gesprekstherapie - hooggevoeligheid.