Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Jeugdpsychotherapie


In algemene zin richt jeugdpsychotherapie zich op jongeren tot ongeveer 20 jaar; ik beperk me liever (met uitzondering van zuivere hypnotherapie, wat juist bij kinderen heel goed werkt) tot de groep tussen ongeveer 10 en 20 jaar (om praktische redenen, spel is vaak de taal van jonge kinderen en ik heb niet de beschikking over een spelkamer). Soms ervaar je als jongere zelf geen problemen als zodanig, maar lijdt de omgeving onder je gedrag. Voordat de psychotherapie kan starten, wordt eerst in een gesprek geprobeerd een duidelijk beeld te krijgen van je probleem of datgene wat bang maakt, waarbij de therapie wordt afgestemd op je ontwikkelingsfase.

De problemen kunnen divers van aard zijn: snel en veel boos zijn of meer teruggetrokken zijn of drukker dan normaal, veel piekeren, angstig zijn voor bepaalde situaties, bang zijn om te falen en negatief over jezelf denken, lichamelijke klachten waarvoor geen duidelijke
lichamelijke oorzaak gevonden is, het meemaken van nare gebeurtenissen zoals
echtscheiding, overlijden van familieleden, of ziekten in het gezin, geen aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, gepest worden.

Het doel van de therapie is dat je je als kind of jongere zekerder voelt, een positiever zelfgevoel krijgt en beter functioneert in de thuis- en schoolsituatie en in het contact met leeftijdgenoten. Dit maakt een gezonde ontwikkeling (opnieuw) mogelijk. Het resultaat van therapie wisselt per kind of jongere. Sommigen overwinnen hun klachten geheel. Anderen leren er beter mee leven. Voor weer anderen blijkt kinder- en jeugdpsychotherapie niet de juiste behandelwijze te zijn.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om stemmingsstoornissen - depressie - stress - burnout - angsten - stoppen met roken - paniekstoornissen - dwangstoornissen - fobieŽn - traumaverwerking - seksueel misbruik - slaapproblemen - verslavingen - eetproblemen - laag zelfbeeld - EMDR.