Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Registratie


Doordat ik binnen mijn universitaire opleiding koos voor een wetenschappelijke richting, gevolgd door een Beroepsopleiding op postdoctoraal niveau waarvan een deel geldt als alternatief sta ik in het AGBZ-bestand (Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners) geregistreerd als overig arts/genezer. Die aanvullende beroepsopleiding was een bewuste keuze, die ook tot uiting komt in mijn praktijkvoering.

Op grond hiervan wordt de therapie geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering onder alternatieve geneeswijzen (dus anders dan bij een GZ-psycholoog, van wie cliŽnten vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering).

Zorgverzekeraars kunnen vragen naar een AGB-code Zorgverlener en de hieraan gekoppelde AGB praktijkcode. De AGB-code is een unieke door Vektis (een overkoepelend orgaan wat landelijk zorgverzekeraars voorziet van informatie & standaardisatie) verstrekte code die aan zorgverlener-, praktijk- en/of instellingsgegevens wordt toegekend. Met deze code kan de zorgaanbieder, de praktijk of de instelling worden geÔdentificeerd. Deze code wordt landelijk gebruikt binnen het communicatie- en declaratieproces tussen zorgverlener en zorg-verzekeraar.

De AGB-code wordt vermeld op de faktuur. Op deze manier kan de zorgverzekeraar snel en efficiŽnt controleren van welke zorgverlener de declaratie afkomstig is en of de gegevens kloppen. Een correcte registratie in AGB is van belang voor een snelle afhandeling van de declaraties bij de zorgverzekeraars. Mijn AGB-code zorgverlener/ individueel is 034366 en mijn AGB-code praktijk is 013341.

Ik ben als Registertherapeut Aanvullende Gezondheidszorg aangesloten bij de koepel-organisatie SRBAG (Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg), ingeschreven onder registratienummer 113214.

Hoewel niet alle zorgverzekeraars vergoeden, alleen op vertoon van AGB-codes loont het de moeite de faktuur aan te bieden aan de zorgverzekeraar. Informeren bij de eigen verzekeraar kan natuurlijk ook.


PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om stemmingsstoornissen - depressie - stress - burnout - angsten - stoppen met roken - paniekstoornissen - dwangstoornissen - fobieŽn - traumaverwerking - seksueel misbruik - slaapproblemen - verslavingen - eetproblemen - laag zelfbeeld - EMDR.