Home Introductie Werkwijze Persoonsgerichte klachten Probleemgerichte klachten Technieken Thematisch zoeken De therapeut Registratie Tarief Contact & Route Verantwoording & Leestips

Welkom bij PsychoConsult

Deze website dient als achtergrond informatie van Het Behandelpunt

Bij Het Behandelpunt kun je terecht voor behandeling van duidelijk omschreven benoembare problematiek, maar ook voor vage klachten waar je de vinger maar niet achter kunt krijgen. Zo van ďWaarom heb ik dat nou, er is toch geen reden voor?Ē en die onmiskenbaar een schaduw over je leven werpen. Je kunt er mee leven, maar het voelt niet lekker.

Voor therapie bezoek: www.behandelpunt.nl

PsychoConsult dient uitsluitend ter informatie. Zie Contact voor een uitleg.

 

Binge Eating Disorder


Je hebt last van eetbuien, maar anders dan bij boulimia, zonder gecompenseerd te worden. Als je een eetbuistoornis ( BED) hebt ervaar je een oncontroleerbare drang om heel veel te eten op gezette tijden. Tijdens zo 'n eetbui werk je in korte tijd zeer veel naar binnen, ver voorbij het punt dat je vol zit. Voorafgaand aan zo'n eetbui voel je je erg gespannen en ben je obsessief bezig met eten. Na je eetbui is de spanning verdwenen, maar gevoelens van schaamte en schuld volgen steevast, evenals het sterke voornemen 'dat dit de laatste keer was'.

Met BED of dwangmatige eetneigingen heb je niet altijd, maar wel vaak, last van overgewicht, wat kan leiden tot lichamelijke klachten zoals slecht slapen, gewrichts- en rugpijn, een slechtere conditie, vlugger en overmatig zweten. Daarnaast zijn er de bekende risico 's van overgewicht zoals een grotere kans op hart- en vaatziekten en suikerziekte. Onverwerkte emoties, ontstaan na een emotioneel 'voorval', zijn meestal de oorzaak van deze klachten. In therapie worden die opgespoord en alsnog verwerkt, waarna de klachten verdwijnen. Als je eetprobleem heel hardnekkig blijkt, wanneer het chronisch geworden is, doet zich vaak het trancefenomeen voor wat ik ook noemde bij boulimia en anorexia.

De spontane trance die maakt dat alles automatisch verloopt volgens een vast ritueel. Dat het om een soort trance gaat blijkt uit het feit dat je soms pas de volgende dag ziet aan de kruimels op het aanrecht of in je bed 'dat het weer zo was.' Met cameraregistraties is zulk gedrag wel vastgelegd, terwijl de betrokkene zelf zich niets herinnerde en verbaasd keek naar zo 'n opname. Zo kan het gaan, maar dat onbewuste aspect doet zich niet altijd voor. Als het wel meespeelt richt ik in therapie me erop iets 'in te bouwen' wat maakt dat je spontaan 'ontwaakt', nog voor je begint te eten.PsychoConsult is gevestigd in Oud-Beijerland (Hoeksche Waard) in de Provincie Zuid-Holland dichtbij Rotterdam, Spijkenisse, Rhoon, Hoogvliet, Schiedam en Vlaardingen. Een goede keus als het gaat om gedragsproblemen - cognitieve therapie - opvoedingsproblemen - psycho-energetische therapie - concentratiestoornissen - cliŽntgerichte psychotherapie - onbegrepen klachten - EMDR - persoonlijk potentieel - RET - gesprekstherapie - hooggevoeligheid.